KNHS/FNRS Springcompetitie 2023

De jaarlijkse KNHS-FNRS Springcompetitie voor manegeruiters komt er weer aan.

Door de groeiende belangstelling van de afgelopen jaren, is er dit jaar een selectiewedstrijd op zondag 27 november.

Er kan meegedaan worden in de categorieën S40, S60 en S80. Vanuit iedere categorie mogen wij maximaal 6 ruiters doorsturen naar een regiofinale.

Tijdens deze selectiewedstrijd rijdt de ruiter 2 keer een springparcours. Na het eerste parcours krijgt de ruiter een aantal tips en verbeterpunten. Daarna kan de ruiter in het tweede parcours dan laten zien of ze dit hebben kunnen toepassen. Aan de hand van wat de ruiters laten zien in de 2 parcoursen, selecteren wij 6 ruiters (en 2 reserveruiters) per categorie.

 

Voor de ruiters (m.u.v. TTG-ruiters) die geselecteerd zijn, komen er speciale lessen ter voorbereiding op de Regiofinale die verplicht zijn om te volgen.

Zodra de geselecteerde ruiters bekend zijn, maken we een lesrooster voor de lessen.

Om mee te kunnen doen met de selectiewedstrijd moet de ruiter:

  • F4 diploma hebben en al eerder een S-parcours hebben gesprongen.
  • Geen actieve KNHS-startpas springen hebben.

Om mee te mogen doen met de KNHS-springcompetitie moet de ruiter minimaal het F4 diploma behaald hebben (voor 1 okt 2022). 

We willen dit jaar tijdens de regiofinale op 15 Januari bij Hippisch Centrum Bodegraven in Bodegraven meedoen.

Vanuit de regiofinale gaan de beste 10 ruiters per categorie door naar de Halve finale op 05 februari op Stal Groenendaal. De beste 20 ruiters gaan door naar de finalewedstrijd op het KNHS-centrum in Ermelo op 26 maart 2023.

Het inschrijfgeld voor de selectiewedstrijd is € 19,95.

Het inschrijfgeld voor iedere volgende ronde is € 25,- p.p. (inclusief startgeld, huur pony/paard, reiskosten en begeleiding op de wedstrijd).