Lessen voor ruiters met een zorgvraag

In samenwerking met Sonja Smeeing (www.pegatrust.nl) en de Happy Riders Eemland, biedt Stal Groenendaal ook paardrijlessen in groepsverband aan voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of sociale, emotionele en/of leerproblemen.

Paardrijden is goed voor de ontspanning van spieren, verbeteren van balans, evenwicht en coördinatie. Ook voor de training van spieren en conditie is paardrijden een goede sport.

Het omgaan en het verzorgen van paarden kan het zelfvertrouwen verbeteren en kan ondersteunen in het verbeteren van sociaal contact en gedrag. Daarbij geven paarden veel plezier!

In de paardrijlessen wordt er gewerkt in kleine groepjes van 4 tot 6 ruiters. In de groepjes wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de ruiters.

Afhankelijk van het niveau van de ruiters worden er vrijwilligers ingezet die de ruiters helpen bij het paardrijden. De lessen duren een uur, inclusief het borstelen en op- en afzadelen van het paard.

Heeft u interresse of vragen over de lessen voor ruiters met een zorgvraag? Neem dan contact op met Sonja door een mail te sturen naar info@pegatrust.nl.