Talenten Team Groenendaal

Het Talenten Team Groenendaal (TTG) is bedoeld voor manegeruiters (kinderen en tieners) die graag meer willen bereiken in de paardensport maar niet de mogelijkheid hebben om een eigen paard/pony aan te schaffen.

Het is de bedoeling dat de ruiters samen met een andere ruiter een paard/pony gaat delen. Beide kunnen ze 3 keer in de week rijden op vaste dagen en tijden. Twee keer daarvan krijgen ze een uur les en een keer mag je vrij rijden. Op zondag zijn ze allebei vrij, met uitzondering van wedstrijden. De ruiters krijgen les in kleine groepjes. Ze rijden dus niet meer in de reguliere manegeles, maar in de les van het TTG. De lessen worden opgedeeld in verschillende thema’s.

Met de TTG lessen willen wij de rijkwaliteit van onze ruiters en amazones verbeteren. Wij gaan net iets verder, maken het net iets lastiger en uitdagender, en leren de ruiters alle fijne kneepjes van het vak. Als alles goed gaat, willen wij uiteindelijk met het TTG team ook uit gaan komen op verschillende officiële wedstrijden. Er zitten ook nog verschillende leuke bijkomstigheden bij, zoals onder andere theorielessen, zitlessen, ruiterfitheid en diverse lezingen en/of excursies. Maar ook het uitmesten van de stal hoort erbij.

Wat is de meerwaarde van het TTG ten opzichte van de reguliere les of een eigen pony/paard?
Het voordeel van het TTG is dat je voor 3 dagen in de week een eigen pony/paard hebt, zonder alle bijkomende kosten zoals dierenarts, hoefsmid e.d. Zo ben je ook niet verplicht om iedere dag naar de manege te gaan, zodat het makkelijk gecombineerd kan worden met school. Daarbij krijg je goede deskundige begeleiding, en zetten wij alle zeilen bij om jullie in de sport te stimuleren en te ontwikkelen. Het is dus meer als 1x per week rijden in een gezellige groep kinderen. In TTG wordt ook op sportief vlak een stuk meer aandacht aan je besteed, zodat jullie meer inzicht krijgen in het rijden en een goed gevoel ontwikkelen voor de paardensport.

Hoe kom je in aanmerking voor het TTG?
Wanneer je wilt deelnemen aan het TTG moet je gemotiveerd zijn om minimaal 3 keer in de week naar de manege te komen om voor jouw pony/paard te zorgen en de stal uit te mesten. Je moet bereid zijn om te willen leren en tijd vrij kunnen maken om deel te nemen aan de wedstrijden, excursies en/of andere activiteiten die georganiseerd worden voor het TTG.

Kosten
De kosten voor deelname aan het TTG bedraagt € 249,50 per maand. Dit is inclusief twee keer les, een keer vrij rijden, theorielessen en gastlessen. Exclusief excursies, aanschaf van rijkleding en materiaal voor de ruiter/amazone. De kosten voor de verzorging, zoals hoefsmid, dierenarts etc. van jouw pony/paard en de stalling zijn voor Stal Groenendaal. Je tekent een overeenkomst met een opzegtermijn van 2 maanden.