Banner - Manege
Home > Manege > Paard & Welzijn Cursus

Cursus Paard&Welzijn 

De cursus
Waarom is het belangrijk dat paarden contact hebben met soortgenoten? Hoe kan het dat een paard begrijpt wat ik bedoel? Hoe verzorg ik mijn paard goed en wat moet hij eigenlijk eten? Moet een paard ook naar de tandarts?

Voor iedereen die met paarden te maken heeft, is het belangrijk iets te weten over paarden en hun gedrag. Een paard dat op een goede manier gehuisvest is, waarmee correct wordt omgegaan en dat goed wordt verzorgd, voelt zich waarschijnlijk goed. En dat is niet alleen fijn voor het paard, maar ook voor jou als ruiter of verzorger: een paard dat zich goed voelt is makkelijker in de omgang en met rijden of mennen.

Stal Groenendaal heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en wil met het boek, en de cursus Paard&Welzijn, bijdragen aan de basiskennis over paardenwelzijn. Of je nu een (beginnende) paardenhouder of ruiter bent, of een ouder die wekelijks langs de bakrand de kunsten van zoon of dochter aanschouwt, met de praktijkcursus Paard&Welzijn leer je basisvaardigheden die je nodig hebt om verantwoord met een paard of pony om te gaan. 

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte waarin je het geleerde direct kunt oefenen. De cursus bestaat uit 5 modules, dus 5 lessen. Thuis kun je alles wat je geleerd hebt via E-learning nog een keertje rustig doornemen. Het theoriegedeelte bestaat uit de volgende onderwerpen:

 

  •       Omgang en verzorging
  •       Welzijn 
  •       Voeding
  •       Huisvesting en vervoer
  •       Gezondheid en preventie

 

De kosten voor de cursus zijn €70,00. De prijs is inclusief het boek PaardenWelzijn ter waarde van €14,95. Als je de cursus hebt afgerond ontvang je een officieel KNHS certificaat van deelname.

 

Aanmelden
Meld je aan voor de cursus in de kantine!

 

De lessen zijn gepland op de volgende data:

Zaterdag 06-01-2018

Zaterdag 13-01-2018

Zaterdag 20-01-2018

Zaterdag 27-01-2018

Zaterdag 03-02-2018

 

Op alle bovenstaande data begint de les om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

Filmpje over cursus Paard&Welzijn

 

banner-paardenwelzijn-500x321

Aanmelden
Meld je aan voor de cursus in de kantine!