Rijlessen

Stal Groenendaal werkt met gediplomeerde instructeurs. Zij hebben vele jaren van ervaring met paardrijlessen en rijden zelf ook paard. Er zijn lessen van verschillende niveaus voor zowel de beginnende rijders als de meer ervaren rijder.  Wij werken met themalessen, dus elke week is er voor een bepaalde discipline meer aandacht. Enkele thema’s die aan bod komen zijn, dressuur, springen, carrousel en rijvaardigheid.

Kleuters (4 t/m 6 jaar)
Op zaterdagmiddag worden er speciale kleuterlessen gegeven op lieve pony’s. De les duurt een half uur en een van de ouders loopt mee als begeleider, naast de pony en het kind. De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met de verschillende bewegingen en gangen van de pony. Naast oefeningen in stap, leren ze ook draven, doen ze spelletjes en maken ze soms zelfs een klein huppelsprongetje.  Plezier staat bij de kleuterlessen voorop. Het is wekelijks mogelijk je in te schrijven voor deze kleuterlessen. Maximaal 7 kleuters per les.

 

Kinderen (7 t/m 13 jaar)

Ben jij ook helemaal “gek” van pony’s? Bij Stal Groenendaal kun je ermee kennismaken.. In een les rijden vier tot twaalf personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.  De kinderen starten in de kleine groepjes om het rijden onder de knie te krijgen. Zodra ze wat meer uren hebben gemaakt schuiven ze door naar de wat grotere groepen. Ook voor kinderen hebben we naast de reguliere lespakketten allerlei mogelijkheden, o.a.. Poetslessen of Carrousel rijden.

 

Pubers (14 t/m 17 jaar)

Zit jij op de middelbare school dan hebben we speciaal voor jou de kans om aan het eind van de middag, begin van de avond bij ons te komen lessen en is er een mogelijkheid om samen met leeftijdgenootjes op paarden te rijden. Er zijn diverse cursussen waaruit je kunt kiezen. Kijk bij de lespakketten welke het beste bij je past.

Volwassenen

Ook als volwassene kunt u bij Stal Groenendaal terecht om te leren paardrijden. Er zijn diverse groepslessen, maar wanneer u dat prettig vindt kunt u ook eerst enkele privélessen nemen. Daarnaast bieden wij de opstapcursus aan, voor volwassenen die nog nooit op een paard hebben gezeten.

Tarieven en inschrijven