Talenten Team Groenendaal

Stal Groenendaal heeft sinds enkele jaren een Talenten Team opgericht. Dit Talenten Team Groenendaal biedt manegeruiters de kans om kennis te maken met de wedstrijdsport in de disciplines springen en dressuur, zonder dat zij hiervoor in het bezit zijn van een eigen paard of pony.  

De ruiters en amazones rijden drie keer per week: 1 keer per week springles, 1 keer per week dressuurles en 1 keer per week vrijrijden. Ongeveer 1 keer per maand komen de talenten samen met hun trainingspony of -paard van Stal Groenendaal uit op een officiële KNHS wedstrijd.                                                                                                                   

Er zijn verschillende bijkomstige voordelen die dit TTG biedt. 

  • De ruiters en amazones krijgen les in kleine groepjes, waardoor er optimale aandacht kan worden besteed aan de rijtechniek, houding en zit, maar zij worden bijvoorbeeld ook begeleid in het management om het paardrijden heen.
  • De talenten hebben altijd de beschikbaarheid over een paard of pony, zonder alle bijkomstige kosten zoals dierenarts, hoefsmid, zadelmaker etc.
  • Daarnaast is er een belangrijk sociaal aspect dat het TTG biedt. Je helpt elkaar tijdens de trainingen en de wedstrijddagen, je leert van elkaars fouten door te kijken naar je teamgenoten, je deelt de tegenslagen maar viert ook de overwinningen samen. Op deze manier krijg je in deze redelijk individuele sport toch een sterk een teamgevoel.
  • Ook valt het TTG goed te combineren met school. 
  • De talenten staan altijd onder deskundige begeleiding.

Ons talententeam is uniek in paardrijdend Nederland. Normaliter moeten kinderen een pony aanschaffen als zij willen deelnemen aan landelijke KNHS wedstrijden. Stal Groenendaal is het erover eens dat talent moet worden aangewakkerd en daarbij mag niks in de weg staan. Kortom; een unieke kans om als manegeruiter door te groeien in de wedstrijdsport.