Accommodatie

Accommodatie

Naast de grote stallen waar elke pony of paard zijn eigen box heeft beschikt Stal Groenendaal over twee ruime binnenbakken en twee buitenbakken, waar zowel zomers als ’s winters gereden kan worden. Daarnaast staan er 6 paddocks waar de paarden en pony’s kunnen staan en een stapmolen. In de periode van april tot oktober is het ook mogelijk de paarden en pony’s in de weilanden achter op het terrein te laten grazen.

Luchtfoto 2017

Stallen

Voor onze viervoeters hebben we een aantal grote stallen. Zowel de manegepaarden als de pensionpaarden hebben hun eigen box in een van de stallen.

Spuitplaats en Solarium

In de stallen is een spuitplaats en solarium om je paard even lekker te verwennen.

Binnenbakken

Stal Groenendaal beschikt over twee mooie ruime binnenbakken gebouwd in een U vorm. In het midden van de U vorm bevindt zich de kantine. De binnenbakken zijn geschikt voor het houden van spring- en dressuurwedstrijden, keuringen, shows en clinics. Daarnaast bieden de bakken voldoende ruimte om bij minder goed weer alle rijlessen binnen te laten plaatsvinden.

Naast de binnenbakken om de kantine, hebben we eind 2018 een nieuwe rijhal gerealiseerd naast de paddocks. De wanden van deze rijhal zijn op dit moment aan 3 kanten niet helemaal afgesloten, waardoor het een soort overdekte buitenbak is.

Buitenbakken

Buiten heeft Stal Groenendaal twee bakken die voorzien zijn van een ‘all weatherbodem’. Het afwateringssysteem zorgt voor het snel afvoeren van water, zodat de bodem zo goed mogelijk blijft tijdens wedstrijden en lessen. De buitenbakken  van de manege worden gebruikt voor het geven van lessen en het vrij rijden van pensiongasten. Daarnaast wordt de grote buitenbak in de zomerperiode ook gebruikt voor wedstrijden, clinics, shows en keuringen.

 

 Paddocks

Groenendaal beschikt over 8 paddocks, waarvan er 2 ook geschikt voor het longeren van een paard of pony.

Stapmolen

Direct aan de stallen ligt de stapmolen. Deze biedt ruimte voor 4 paarden/pony’s.

Weilanden

Rondom de stallen ligt 11 hectare weiland, waar de manegepaarden en pony’s kunnen lopen. Ook is er ruimte voor fokmerries, jonge paarden en paarden van onze pensionklanten.