Groenendaal’s Dreamteam 2e plek in 2e Divisie carrousel

Op zondag 23 juni is het ponycarrouselteam Groenendaal’s Dreamteam voor het eerst op wedstrijd geweest.

Om 05.00u verzamelden ze op stal om de laatste voorbereidingen te doen (de witte pony’s die toch weer vies waren geworden nogmaals wassen, alle knotjes van de pony’s controleren en de haren van de 12 ruiters en commandant te knotten) en om rond 6.30 de pony’s op te laden op de vrachtwagens.

De wedstrijd was bij Manege Meulendijks in Heeze. De heenweg verliep voorspoedig tot ong. 5 km van plaats van bestemming. Een van de vrachtwagens kreeg, vlak voor de afslag waar ze er af moesten, pech.  Snel Manege Meulendijks gebeld en gevraagd of ze later mochten starten. Dat mocht gelukkig, i.p.v om 09.36u werd de starttijd 11.52u.

Toen met één vrachtwagen met Henk doorgereden naar de manege, pony’s uitgeladen, teruggereden naar de andere vrachtwagen (die inmiddels op een parkeerplaats stond), pony’s overgeladen en verder gereden naar de manege. Mark bleef bij de vrachtwagen om te wachten op een monteur. (Gelukkig was de vrachtwagen op tijd gemaakt en konden we veilig weer naar huis.)

En toen begon het wachten. De kinderen stonden met de pony’s lekker in de schaduw en de ouders konden even een kopje koffie drinken en de concurrentie bekijken.

Om 10.45 werden de pony’s opgezadeld en alles 3 keer gecontroleerd of alles hetzelfde was vastgemaakt. Om 11.15u rustig opgestapt en om 11.30 mochten ze de losrijhal in. Gelukkig waren de rijhallen lekker koel, want het begon al aardig warm te worden.

De ruiters waren allemaal heel geconcentreerd en hebben, onder leiding van Annika, hun uiterste best gedaan om de manoeuvre zo goed mogelijk te rijden.

En dat is gelukt!! Met een puntentotaal van 72,675 hebben ze een hele mooie en verdiende 2de plek behaald!

Foto’s met dank aan o.a. R. Kreisel en J.W. Speckmann