NK Springen voor Manegeruiters, Springcomptitie 2024

De jaarlijkse KNHS-FNRS Springcompetitie voor manegeruiters komt er weer aan.

Door de groeiende belangstelling van de afgelopen jaren, is er dit jaar een selectiewedstrijd op zondag 26 november voorafgaand van een KNHS springwedstrijd voor pony’s.

Er kan meegedaan worden in de categorieën S40, S60 en S80. Vanuit iedere categorie mogen wij maximaal 6 ruiters doorsturen naar een regiofinale.

Tijdens deze selectiewedstrijd rijdt de ruiter een springparcours. Na het parcours krijgt de ruiter een aantal tips en verbeterpunten. Aan de hand van wat de ruiters laten zien in het parcours, selecteren wij 6 ruiters (en 2 reserveruiters) per categorie.

Voor de ruiters (m.u.v. TTG-ruiters) die geselecteerd zijn, komen er 3 speciale lessen ter voorbereiding op de Regiofinale die verplicht zijn om te volgen. Deze lessen zullen op woensdag om 19.00u. gegeven worden. Zodra de geselecteerde ruiters bekend zijn, maken we een lesrooster voor de lessen. Deze lessen kosten € 60,- p.p. voor 3 lessen.

Om mee te kunnen doen met de selectiewedstrijd moet de ruiter:

  • F4 diploma hebben en al eerder een S-parcours hebben gesprongen.
  • Geen actieve KNHS-startpas springen hebben.

Om mee te mogen doen met de KNHS-Springcompetitie moet de ruiter minimaal het F4 diploma behaald hebben (voor 1 okt 2023). 

We gaan naar de Regiofinale op Zondag 4 februari 2024 bij Manege De Eenhoorn in Blokker.

Vanuit de regiofinale gaan de beste 12 ruiters per categorie door naar de Halve finale op 03 maart op Stal Groenendaal. De beste 20 ruiters gaan door naar de finalewedstrijd op het KNHS-centrum in Ermelo op 24 maart 2024.

Opgeven voor de selectie wedstrijd kan vanaf zaterdag 28 oktober in de kantine. Het inschrijfgeld voor de selectiewedstrijd is € 19,95.

Het inschrijfgeld voor iedere volgende ronde is € 45,- p.p., m.u.v. de halve finale. Die kost het € 30,- p.p. (inclusief startgeld, huur pony/paard, reiskosten en begeleiding op de wedstrijd).

Door deel te nemen aan de selectiewedstrijd verplicht de deelnemer zich om deel te nemen aan iedere volgende als hij/ zij zich hiervoor heeft gekwalificeerd.